APK

Wanneer is uw auto APK-plichtig?

Heeft u een auto met benzinemotor die na 2005 is toegelaten door de RDW? Dan moet u deze 4 jaar na de eerste tenaamstelling laten keuren, vóór de vervaldatum APK. Hierna geldt nog tweemaal een 2-jaarlijkse keuringsplicht en daarna moet uw auto elk jaar worden gekeurd. Voor dieselauto’s, auto’s op gas en elektrische of hybride auto’s geldt de eerste keuringsplicht na 3 jaar. Hierna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd, ook weer vóór de vervaldatum APK.

achmed

Laat uw auto op tijd keuren!

De RDW stuurt u 6 weken voor de vervaldatum APK een herinneringsbrief. U kunt deze herinnering ook ontvangen in uw berichtenbox van MijnOverheid of per e-mail. Let op: u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten keuren van uw auto en rijden zonder geldige APK is strafbaar. De RDW en de politie kunnen hiervoor flinke boetes opleggen en bij een ongeval kan het betekenen dat uw verzekeringsmaatschappij niet uitkeert.

Wat wordt gecontroleerd bij een APK?

Tijdens de APK controleert een vakbekwame keurmeester van Bosch Car Service uw auto nauwkeurig op alle essentiële onderdelen. Deze zijn direct van invloed op de veiligheid van uw auto en hiermee op de verkeersveiligheid. Banden, remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting, carrosserie, veiligheidsgordels: niets ontsnapt aan de deskundige blik van de keurmeester. Met speciale diagnoseapparatuur voert hij ook een uitlaatgastest om te meten of uw auto aan de wettelijke emissie-eisen voldoet. Verder controleert hij uw auto op eventuele vloeistoflekkage en checkt hij of de registratie van het voertuig in orde is.

dave sr

Auto afgekeurd, wat nu?

Wanneer de keurmeester een of meer afkeurpunten aan uw auto vaststelt, moet hij uw auto afkeuren. U krijgt dan twee maanden de tijd om de gebreken te laten herstellen. Binnen die periode mag de auto wel op de openbare weg worden geparkeerd, maar u mag alleen met de auto rijden op weg naar de garage. Om dergelijk ongemak te voorkomen, kunt u uw auto al vanaf 2 maanden vóór de vervaldatum APK laten keuren.

Thuis in APK voor alle merken

Elk Bosch Car Service autobedrijf is een door de RDW erkend keurstation. Wij hebben de kennis, apparatuur en vakbekwaamheid in huis voor alle merken en modellen. Of u nu een benzineauto of een diesel rijdt, een volledig elektrische auto (EV) of een hybride, bij ons is uw auto in deskundige handen. Bosch Car Service beschikt over alle benodigde technische documentatie, specialistische diagnose- en meetapparatuur en gereedschappen, eersteklas Bosch-vervangingsonderdelen en - niet in de laatste plaats - over gedreven, uitstekend opgeleide vakmensen.

Tips voor een zorgeloze APK

 

  • Voorkom stilstand of een boete, dus wacht niet te lang met het maken van een APK-afspraak. Dit kan bij ons online. Wist u dat uw auto 2 maanden voor de vervaldatum kunt laten keuren, zonder dat deze keuringsdatum wordt vervroegd?
  • De APK is géén onderhoudsbeurt. Wel kunt u de APK prima combineren met een kleine of grote servicebeurt. Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan en bent u per saldo vaak voordeliger uit.

  • Voor een APK bent u niet verplicht om naar een merkdealer te gaan. Bosch Car Service Dave Kuys is thuis in elk automerk en levert hiervoor hoogwaardige, aantrekkelijk geprijsde onderdelen.