Bandenwissel

Per seizoen verschillen de omstandigheden op de weg. Daarom is het verstandig om uw banden hierop aan te passen en tijdig te verwisselen. Bosch Car Service kan u helpen met de bandenwissel. Natuurlijk vervangen wij ook uw banden als deze versleten zijn.

Voor zakelijke en leaserijders is het al heel gewoon, maar ook steeds meer privérijders kiezen ervoor om ’s winters hun banden te wisselen. Voor extra veiligheid tijdens de maanden met veel regen, sneeuw- en hagelbuien. Bijkomend voordeel als u een combinatie van band en velg neemt: uw zomerbanden liggen hoog en droog in de winteropslag, zodat pekel en vocht geen vat krijgen op uw fraaie lichtmetalen velgen.

Banden

Winterbanden zijn in Nederland toch niet nodig?

Toegegeven, er zijn soms van die kwakkelwinters waarin u prima uit de voeten kunt op goede zomerbanden. Een alternatief kan zijn all season- of all weather-banden, die zowel in de zomer als winter prima presteren. Maar wie ooit is overvallen door een fikse sneeuw- of hagelbui zal zich gelukkig hebben geprezen met de keuze voor winterbanden. In diverse Europese landen zijn ze in bepaalde perioden verplicht.

Speciaal bandenprofiel

Winterbanden zijn grof geprofileerd en voorzien van extra afvoerkanaaltjes waardoor water en neerslag sneller worden afgevoerd. De zachtere rubbersamenstelling zorgt voor meer grip op natte, koude wegen. Vanwege dit laatste is het overigens niet verstandig om er na de winter op te blijven doorrijden. Winterbanden slijten dan sneller en de remweg op een droge weg is doorgaans langer dan die van zomerbanden.

Bandenwissel

Wanneer winterbanden en zomerbanden wisselen?

Met twee ‘pitstops’ per jaar, een in de herfst en een in het voorjaar, heeft u altijd de juiste banden onder uw auto. Bosch Car Service biedt u deze aantrekkelijke bandenservice, waarbij wij de wielen die u niet gebruikt desgewenst netjes voor u opslaan, tot maximaal 6 maanden. Bosch Car Service werkt samen met het topmerk Michelin, waarvan wij alle maten en bandentypes leveren, met en zonder velg. Heeft u een voorkeur voor een ander merk, dan kan dat uiteraard ook. Bij elke bandenwissel controleren wij ook de bandenspanning en de remmen. Zo gaat u altijd met een veilig gevoel het nieuwe seizoen in.

Hoe werkt een bandenwissel?

U plant uw afspraak voor een bandenwissel eenvoudig online op onze website. Gebruikelijk is om in oktober te switchen van zomer- naar winterbanden en in maart/april weer terug naar zomerbanden. Die keuze hangt uiteraard ook af van het weer en uw persoonlijke wensen. Weet u niet goed waar u het best aan doet? Onze monteurs adviseren u graag.

Kosten bandenwissel

Wij stemmen vooraf altijd de kosten met u af. Bent u benieuwd naar de prijs van de bandenwissel? Neem dan contact met ons op.