De geschiedenis van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland, in 1926 ontstaan als gevolg van de samenwerking en fusie tussen de Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en de firma Benz & Cie. van Carl Benz.

Benz was het merk waaronder Carl Benz auto's bouwde. Benz had de allereerste auto ter wereld gemaakt in 1885. Hij patenteerde zijn auto in 1886 en deed zijn eerste officiële proefrit door Mannheim in juli van dat jaar.

Benz' vrouw Bertha was misschien wel de eerste persoon ter wereld die een echt autoritje maakte toen ze van Mannheim naar Pforzheim (een afstand van 180 km) reed in 1888. Vrouw Bertha was een vindingrijke vrouw en dat was nodig ook, want de eerste auto was niet zonder problemen. Ze moest in de nacht op zoek naar benzine en vond een apotheek in Wiesloch, die aldus het eerste "benzinepompstation" ter wereld werd. De wagen had namelijk geen benzinetank. Bekijk de korte film over Bertha en haar eerste autorit onderaan de pagina.

Mercedes

Mercedes is opgericht door Gottlieb Daimler en bouwde auto’s tussen 1886 en 1903. Na 1903, produceerde Daimler haar auto’s onder de naam Mercedes. De naam is geïnspireerd door de dochter van de Hongaars-Oostenrijkse consul Emil Jellinek, Mercedes Jellinek. Zij waren ook de grootste klant die in 1900, 36 auto’s bestelde.

Logo

De driepuntige ster werd verwezen naar de bedoeling van Gotlieb Daimler om de motoren te gebruiken voor transporten te land, zee en in de lucht.

Bertha Benz: The first driver

YouTube kanaal: Mercedes-Benz USA