Toekomstige Mercedes modellen

Mercedes GT 4 door

Mercedes-AMG GT 4-deurs

Sinds zijn introductie biedt de Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé een rijervaring van wereldklasse zonder concessies te doen aan functionaliteit. Het 2022-model maakt die belofte waar en nog meer. Er zijn nieuwe exterieurkleuren geïntroduceerd, zoals Starling Blue Metallic en MANUFAKTUR Starling Blue Magno (mat). Voor een nog sportievere uitstraling biedt het nieuwe AMG Night Package II agressieve designelementen, zoals de donkerverchroomde radiatorgrille. Dit pakket voegt ook aan de achterzijde het AMG-logo, Mercedes-ster en modelaanduiding in zwart voor opvallende accenten.

Bovendien kan de AMG SPEEDSHIFT MCT 9-versnellingsbak volledig met de hand worden bediend via de aluminium schakelpaddles voor de betreffende modellen. Over het algemeen is de rijervaring van de GT 4-deurs Coupé nog nooit zo goed geweest.

Mercedes Benz CLS Coupe

Mercedes-Benz CLS Coupe 2022

Met slechts één blik is het duidelijk dat de nieuwe CLS scherper en sportiever is dan zijn voorganger. De voorkant is voorzien van een nieuwe AMG-specifieke voorbumper met zwarte A-wing, opvallende nieuwe luchtinlaten, AMG-dorpellijsten aan de zijkant en een frontsplitter in zilverchroom. 

Om het nog unieker te maken, is de CLS verkrijgbaar met een breed scala aan afwerkingen. Walnut Brown met open poriën en High-Gloss Grey Wood presenteren twee nieuwe bekledingsopties om uit te kiezen, terwijl het assortiment lederen stoelbekleding is uitgebreid met Neva Grey/Magma Grey en Sienna Brown/Black.

Onder de motorkap is de aandrijflijn van de CLS krachtig en efficiënt. De 3,0-liter 6-cilinder lijnmotor wordt geleverd met een geïntegreerde startgenerator van de tweede generatie en een elektrisch systeem van 48 volt. Het resultaat is een vermogen van 362 pk met een extra 21 pk en een elektrische boost. Dankzij energierecuperatie kan hij "glijden" terwijl de motor is uitgeschakeld, waardoor hij uiterst efficiënt is.

Mercedes Benz C Klasse 2022

Mercedes Benz C-Klasse Sedan 2022

Centraal in de rijervaring staat het geheel nieuwe 11,9-inch centrale multimediadisplay met touchscreen. Net als in de S-Klasse maakt de portretoriëntatie het mogelijk om het volledige scherm ook zes graden naar de bestuurder te kantelen - een ontwerpkeuze die het sportieve karakter van de auto onderstreept en exclusief is voor de C-Klasse.

Het vooruitstrevende karakter van de C-Klasse is al duidelijk voordat u hem betreedt. Van buitenaf accentueert de combinatie van een korte overhang vooraan, een lange wielbasis en een sportieve motorkap met dubbele powerdomes de voorwaartse beweging.

Op het gebied van prestaties zet de C-Klasse een nieuwe norm op het gebied van efficiëntie met een systemische elektrificatie van de moderne viercilindermotor. De benzinemotor heeft nu een geïntegreerde starter-generator die een 48-volt elektrisch systeem aan boord gebruikt om glijden, boosten en energieterugwinning mogelijk te maken, en de nieuw ontwikkelde turbocompressor in het segment is het resultaat van een intense samenwerking tussen de Mercedes-Benz turboladerontwikkelaars en de Mercedes-Benz -AMG Petronas Formule 1-team.