Storingsdiagnose

Oeps! Tijdens het rijden licht er op het instrumentenpaneel plots een lampje op. Of uw auto begint in te houden en te stotteren of hij maakt opeens een vreemd geluid. Reden tot paniek? Een bezoek aan ons kan u snel geruststellen. Onze uitstekend opgeleide, ervaren monteurs hebben alle diagnoseapparatuur in huis om snel de oorzaak te vinden.

Dashboard

Auto uitlezen, wat doen wij?

Moderne auto’s zijn uitgerust met een zogeheten diagnosestekker. Hierop sluit de monteur Bosch-diagnoseapparatuur aan en dankzij de software die wij voor alle merken en modellen hebben, kunnen wij elke storing uitlezen. Maar daarmee bent u er nog niet. Het gaat om de juiste interpretatie van de foutcodes die worden gevonden, want de ene storing kan weer een volgende veroorzaken. Of het kan slechts een kleinigheid zijn waardoor uw auto plotseling niet meer ‘lekker’ loopt. Uiteraard zijn ook oudere auto’s zonder ingewikkelde elektronica van harte welkom bij Bosch Car Service. Onze monteurs zijn allround vakmensen met liefde voor autotechniek.

 

onderhoudsbeurt

Diagnose gesteld, wat nu?

Voordat wij een reparatie uitvoeren, leggen wij u eerst duidelijk uit wat er aan de hand is met uw auto. We laten u zien wat nodig is en welke onderdelen eventueel vervangen moeten worden. Dit kan met originele onderdelen, maar ook met Bosch-vervangingsonderdelen, wat prijstechnisch vaak aantrekkelijk voor u is. U ontvangt een duidelijke offerte vooraf, zodat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.

Reparatie met garantie

Op elke reparatie die wij uitvoeren, krijgt u garantie op de reparatie zelf en op de gemonteerde onderdelen. Heeft uw auto nog fabrieksgarantie, dan blijft deze gewoon van kracht. 

 

 

Check uw instructieboekje!

Tot slot nog een tip. Wanneer een waarschuwingslampje oplicht, hoeft u niet direct spoorslags een garage op te zoeken. Kijk eerst in het instructieboekje wat het icoontje betekent en check ook de kleur van het lampje. Geel en oranje betekent vaak dat er iets gecontroleerd moet worden, zonder dat er haast geboden is. Is een lampje rood en heeft het betrekking op bijvoorbeeld de oliedruk of het remsysteem, dan is het beter om te stoppen en snel een diagnose te laten stellen. Onze monteurs staan voor u klaar!